Tarsus ve Mersin Web Tasarım Grafik Tasarımı
  • Phone: +90 533 260 38 47
  • Tarsus'ta ve Mersin'de
  • Email: info@ilkedesign.com
SEO Neden Önemlidir?

SEO Neden Önemlidir?

  • ilkedesign
  • 18.07.2017
  • Bilgi Paylaşımı
SEO Uzmanı tarafından yapılırsa, kısa zamanda net sonuçlar ortaya çıkar...

Merhaba, SEO olayını irdelemek istiyorum biraz. Biz tasarımcıların anlayışlı müşteriler karşısında mahcup olduğumuz yegane konulardan birisidir SEO ayarlamaları...

Bizi arayanlar "Websitesini kaça yaparsın" diye sorarlarken, sitemi kaç günde arama motorunda gösterirsin diye sormazlar maalesef. Bu bizim insiyatifimzidedir çünkü!!!

Site tasarımı bitince, yayınlarsınız, iki gün sonra bir telefon çalar "sitem halen görünmüyor..." Görünmeyebilir! Gayet doğal! Sen siteni benzersiz yapabildinmi? İçeriklerin sana özgün mü? Kullandığın görsel metalar sana mı ait! daha aklıma gelmeyen onlarca soru...

Bilinmesi gereken ilk konu, doğru yapılandırma ve sabırdır. (ücretli seo dan bahsetmiyorum henüz...)   Bir çok arkadaşımız var bu alanda yeni ve deneyimsizler, bir tasarımı , bir şablonu alıp, üzerinde biraz değişiklik ile harika tasarımlar yapıyorlar!!! Tasarımlarını yayınladıklarında emekleri karşılığı aldıkları o tarif edilemez ücretler ile mutluluktan uçarlarken, bizde emeğe saygı diyerek, kızmadan, argo kullanmadan bir süre sonra bu siteleri tekrar inşa ediyoruz...

Burada maliyet ve zaman kaybı müşterilerin moralini bozuyor tabi. Ama bizler açısından da sevindirici şeyler de olmuyor mu? Oluyor tabi, daha bilinçli bir müşteri kitlesi ile karşılaşıyorsunuz, beklentiler ve sunulacaklar daha net ifade ediliyor o an...

Gelelim tekrar SEO’ya... Arama motorlarına her gün onbinlerce site ekleniyor, bu sitelerin arama motoru yapısına uygunluğu, benzerliği, eşsizliği, ... gibi bir çok kriterden geçerek indexlendiğini belirtmek isterim. Sizin siteniz de bu test aşamalarından sonra ilgili arama motorunda kendne yer edinecektir. Bunun başka yolu, yöntemi yoktur. Bazı arkadaşlarımız normal olmayan yollar ile istedikleri başarıları elde ettiklerini savunsalar da, ben şahsım adına bu tarz işlemlere pek sıcak bakmıyorum. 

İşin teknik alt yapısı ne kadar sağlam ve kuralına uygun olursa , websiteniz o derecede değer kazanır, yükselir. Kısacası sitenizin güncelliği, özgünlüğü, ömrü, içeriği, kod yapısı, görsellerin tesisi gibi tüm detaylar SEO için çok önemlidir. 

Saygılar...   

Bu makale 5355 . defa okunmuştur.

Webtasarım ve Grafik tasarımlar tecrübe ve yetenek gerektirir. Yapılacak iş yada gerçekleştirilecek proje ne ise, beklentiler çok net ifade edilmelidir. Tasarımlarımız müşteri odaklı olduğu için beklentilerinizin tarafımızca anlaşılması büyük önem taşır.

"Tasarım işi kolay değildir. Amacına uygun doğru planlanmış bir websitesi yada grafik çalışması mutlaka size gelir kazandıracaktır. İhtiyacınız ne olursa olsun mutlaka uzmanları ile görüşüp, alternatif teklifleri de değerlendirerek, projelerinizi hayata geçiriniz."

Kısa Notlar

user
İlker TÜZEMEN
Kısa Not

Tasarımlarda müşteri yazılımcı arasındaki diyaloğun net olması, daha iyi sonuçlar elde etmenize sağlar. Tasarımın aşamaları ve içerik detayları müşteri ve yazılımcı ile planlanmalıdır.

user
İlker TÜZEMEN
Kısa Not

Sosyal Medyayı ne kadar amacında kullanırsanız o derecede maddi karşılığını alırsınız. Uzman grafikerlerce hazırlanan, etkili mesaj ve görseller ile hazırlanan grafikler mutlaka size gelir sağlayacaktır.

Your Comment

>Tarsus ve Mersin Web Tasarım Grafik Tasarımı