Tarsus ve Mersin Web Tasarım Grafik Tasarımı
  • Phone: +90 533 260 38 47
  • Tarsus'ta ve Mersin'de
  • Email: info@ilkedesign.com
Arama Motoru Optimizasyonu

Arama Motoru Optimizasyonu

  • ilkedesign
  • 06.05.2016
  • Bilgi Paylaşımı
Websiteniz Arama Motoruna Uygun mu?

Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

Websitelerinin belirli standartlara uygunluğu denetlenerek Arama Motorlarına Kayıt İşlemine “Arama Motoru Optimizasyonu” denmektedir.

Web siteleri bu işlem öncesinde arama motoru dediğimiz rehber sitelere kayıt olurlar, Kayıt olurlarken her arama motoru kendi standartlarının uygunluğu arar o web sitesinde.

Uygunluk testinden geçemeyen websitesi arama motoru sıralamasında yer bulamaz kendine. Bu yüzdendir ki, web sitenizin yayımlanmasından sonra en az tasarım kadar önemli bir konuda websitenizin arama motoruna kayıt edilmesidir.

Web tasarımcınız size sitenizi birinci sayfada çıkaracağım garantisini hiçbir zaman veremez. Bu konuda ısrarcı olan arkadaşlarımız olabilir, saygı duyuyoruz.

Neden birinci sayfada çıkmanız garanti değildir?

Google, Yahoo, Bing, Yandex gibi arama motorlarına her gün binlerce web sitesi eklemesi yapılmaktadır. Arama motoru siteleri, kütüphanelerine eklenen bu siteleri kendi standartlarına uygun olup olmadıklarını denetler.

Uygun gördüğü web sitelerini  yayımlamak yada bir nevi aradığınızda listeleyebilmek için sıraya sokar. Bu süreç zaman alıcı olabilir. Yapılandırması mükemmel olan bir web sitesi dahi aradığında listelenmesi  2 – 7 günü bulabilir.

Web siteniz Arama Motorunda Yayımlandı!

İndexlenen web siteniz arama motorunda listelenmeye başladı. Diyelim ki istediğiniz sıralamayı da yakaladınız. Bunun devamlılığı için tarafınızca yapılacak işlemler vardır. Web sitenizin güncel kalması, size özgü içeriklerle zengin tutulması gerekir.  Bu tür gereklilikler temel gereksinimdir. Web sitenizin arandığında bulunabilmesi için emek ve zaman ayırmanız gerekir.  

Arama Motorlarından  en popüler olanı,  "Google Optimizasyonu" herkesin yapabileceği bir işlem değildir. Bunu özellikle vurgulamak isteriz. Bize danışan, fikrimizi alan değerli dostlarımıza özellikle bunu belirtmek isteriz. 

Arama Motoru Optimizasyon süreci uzun bir süreç olabilir. Google  indexleyip sırlamaya alacağı Hiç Bir Siteye yada Firmaya Öncelik Tanımaz. Saygılarımızla...

Ilkedesign 

Bu makale 5543 . defa okunmuştur.

Webtasarım ve Grafik tasarımlar tecrübe ve yetenek gerektirir. Yapılacak iş yada gerçekleştirilecek proje ne ise, beklentiler çok net ifade edilmelidir. Tasarımlarımız müşteri odaklı olduğu için beklentilerinizin tarafımızca anlaşılması büyük önem taşır.

"Tasarım işi kolay değildir. Amacına uygun doğru planlanmış bir websitesi yada grafik çalışması mutlaka size gelir kazandıracaktır. İhtiyacınız ne olursa olsun mutlaka uzmanları ile görüşüp, alternatif teklifleri de değerlendirerek, projelerinizi hayata geçiriniz."

Kısa Notlar

user
İlker TÜZEMEN
Kısa Not

Tasarımlarda müşteri yazılımcı arasındaki diyaloğun net olması, daha iyi sonuçlar elde etmenize sağlar. Tasarımın aşamaları ve içerik detayları müşteri ve yazılımcı ile planlanmalıdır.

user
İlker TÜZEMEN
Kısa Not

Sosyal Medyayı ne kadar amacında kullanırsanız o derecede maddi karşılığını alırsınız. Uzman grafikerlerce hazırlanan, etkili mesaj ve görseller ile hazırlanan grafikler mutlaka size gelir sağlayacaktır.

Your Comment

>Tarsus ve Mersin Web Tasarım Grafik Tasarımı